Ghid al tipurilor de închizători pentru cercei

Cerceii sunt cea mai comună, iubită şi purtată bijuterie de către femeile din întreaga lume. Încă din cele mai vechi timpuri, cerceii erau consideraţi o modalitate de înfrumuseţare, găurirea urechilor devenind astfel o practică despre care găsim consemnări chiar şi în Biblie.

Aşadar, nu este o surpriză faptul că orice femeie îşi doreşte încă să poarte o pereche de cercei care să îi scoată în evidenţă frumuseţea, eleganţa şi feminitatea. Confecţionaţi din aur sau argint, modelele sunt extrem de numeroase. Însă înainte de a alege un anumit model, trebuie să alegi un tip de închizătoare care ţi se potriveşte. Noi am alcătuit un ghid al tipurilor de închizătoare existente care sperăm să îţi fie de folos. 

1. Cerceii cu şurub

Cerceii cu şurub sunt cel mai simplu model de cercei, ceea ce îi face şi cei mai populari. Prinderea se face astfel: o tijă este prinsă de partea din spate a cerceilor, introdusă în lobul urechii şi fixată cu şurubul care are rolul de a elimina riscul de pierdere a cercelului. Acest tip de închizătoare este potrivit pentru cerceii mici, pe lobul urechii. Mereu la modă, cerceii cu şurub sunt potriviţi atât pentru adulţi cât şi pentru copii. 

Cercei din argint cu şurub, 77 lei

2. Cerceii cercuri

Cercurile sunt un alt model clasic de cercei. Există două tipuri: prindere cu arc sau încuietoare franţuzească. 

În cazul cerceilor cu prindere cu arc, tija este introdusă în tubul opus. 

Încuietoarea franţuzească presupune preinderea barei de partea opusă într-o formă de furcă. 

 Cercei din aur cu încuietoare franţuzească, 360 lei

3. Cerceii cu tortiţe Cârlige Africane sau Fish Hooks

Cârligele africane sunt folosite pentru cerceii lungi. Tortiţa este pur si simplu introdusă în ureche, iar cerceii atârnă în jos, astfel că nu cad din ureche. Este un tip de închizătoare folosit mai ales la gablonzuri, dar şi la cerceii din argint sau aur datorită uşurinţei cu care pot fi puşi în ureche. Sunt recomandaţi pentru persoanele care îşi scot cerceii din ureche înainte de culcare. 

Cercei din argint, 95 lei

4. Cerceii cu tortiţe Lever back

Acest model este cel mai folosit şi recunoscut model de tortiţe din Europa. Cârligul este introdus în lobul urechii şi închis cu un clip de ureche mecanic. Avanatajul acestui model este că este sigur şi uşor de folosit. Se foloseşte exclusiv pentru cerceii care atârnă, de obicei de dimensiuni mai mari. 

 Cercei argint cu tortiţe Lever back, 48 lei

5. Cercei cu tortiţe Latch back

Ca şi tortiţele Lever back, tortiţele Latch back sunt deseori folosite. Fiind numit şi Încuietoare franţuzească pentru cercei, acest tip de încuietoare presupune o parte mobilă cu un şanţ de care poate fi prinsă tija cercelului. Datorită faptului că încuietoarea este în spatele urechii, ea nu influenţează cu nimic modelul cercelului. 

Cercei din aur cu încuietoare franţuzească, 494 lei

6. Cerceii cu închizătoare tip verigă cu arc

Acest tip de închizătoare este folosit în general pentru cercurile mici cu o parte mecanică în mijloc. Închizătoarea este formată dintr-o tijă cu un şanţ, care se potriveşte pe deschizătură, făcând un zgomot specific: „click”. 

Cercei aur cu închizătoare tip verigă cu arc, 503 lei

7. Cerceii cu clipsuri omega

La acest tip de închizătoare, tija este introdusă în lobul urechii şi prinsă cu un clip, folosit la cerceii clasici cu clipsuri pentru persoanele care nu au găuri în urechi. Spre deosebire de modelul clasic de cercei cu clips, însă, cerceii cu clipsuri omega sunt mai siguri, întrucât tija ce este introdusă în ureche face imposibilă pierderea cercelului.  

 Cercei din argint aurit cu clips omega, 343 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *